Vi er på ferie nu. Du kan stadig handle på webshoppen og vi sender din bestilling den 26.juli. Du får 15% rabat med koden "JULI".

PARIS KLÆDT I LILLA

juli 3, 2024

Sommeren i Paris er markant varmere end her i Danmark. Temperaturerne tvinger alle til at sætte tempoet ned, og stemningen bliver mere afslappet i den ellers travle metropol. Derfor er sommeren også perfekt, hvis du vil gå på opdagelse i Paris og opleve flere nuancer af byens skønhed end blot de mest populære turistattraktioner.   
 
Min webshop er fuld af lavendelfarvede tasker og accessoires lige nu, og det ser ud som om, at I også er vilde med den smukke farve. Derfor blev jeg inspireret til at lave en guide til, hvor I kan stille jeres lavendel-farvede længsel på jeres sommerferie i Paris. Jeg har også et godt tip til, hvor I kan nyde udsigten og en smuk solnedgang, når I skal køle ned efter en lang dag i solen.  

Au Vieux Paris d'Arcole, 24 Rue Chanoinesse, 75004 Paris

Drik et glas iste i Grande Mosquée de Paris  

Nyd en af byens skjulte oaser i gården bag Grande Mosquée de Paris, der er en af de største moskeer i Frankrig. Sæt dig under de blomstrende blåregn og drøm dig væk til endnu fjernere himmelstrøg. Køl ned med et glas iste a la menthe for 38 kr. Og hvis du er sulten, kan du bestille en lækker couscousret for cirka 160 kr. Har du tid og brug for at pleje din krop og sjæl, kan du besøge stedets hamam for 220 kr. pr. time.
OBS: Der er kun adgang for kvinder i hamammen 

Grande Mosquée de Paris, 2bis Pl. du Puits de l'Ermite, 75005 Paris

Spis byens bedste brombær-is 

Brombær-is er lig med sommer i Frankrig, og de fleste is-butikker sælger denne, smukke lilla is, så snart de søde, aromatiske bær er i sæson. Jeg har to bud på, hvor du finder den allerbedste brombær-is i Paris.

Martine Lambert er en is-butik, som ligger tæt på Eiffeltårnet på den hyggelig gågade Rue Cler, der er fuld af caféer og spisesteder. Og når det kommer til brombær-is, har de den bedste, jeg nogensinde har smagt! 

Et andet bud på en virkelig lækker brombær-is får du hos Bachir. Her laver de traditionel, libanesisk is af økologiske ingredienser og er kendt for at have noget af Paris bedste is. De har to butikker i Paris i Marais- og Montmartre-kvarteret, så du har rig mulighed for at slå et smut forbi, når du alligevel er på sightseeing. 

Martine Lambert Glaces et Sorbets, 39 Rue Cler, 75007 Paris

Glaces Bachira, Glace BACHIR — Ice Cream Shop

Køb en flot buket blomster til dig selv 

Besøg det hyggelige blomstermarked Marché aux Fleurs Reine Elizabeth II i hjertet af byernes by. Lad dig forføre af de mange smukke blomster og dufte og køb en buket, eller nyd blot syn og af de mange fine farver, når du går en tur i centrum af Paris. 

Marché aux fleurs Reine Elizabeth II, 37 Place Louis Lépine, 75004 Paris

Shop farver ved Canal Saint Martin 

Canal Saint Martin er ikke en særlig turistet del af Paris, men den er fuld af lokale cafeer, spisesteder og butikker og er et besøg værd. 

Da jeg studerede i Paris for 20 år(!) siden, elskede jeg at kigge i butikken Antoine et Lili. Her er der rig mulighed for at købe et særligt minde fra sin tur til Paris, som for eksempel denne store lilla og turkise broche, der forestiller Eiffeltårnet (260 kr.). Hos Antoine et Lili er bøjlestangene fulde af fransk-designet tøj, tilbehør og ting til hjemmet i alle regnbuens farver. 

Antoine et Lili har flere butikker i selve Paris og i andre store franske byer, men den på Quai Valmy ved Canal Saint-Martin er deres første og mest ikoniske butik. 

Antoine et Lili, 95 Quai de Valmy, 75010 Paris

Nyd en solnedgang på toppen af Montmartre 

Gå op ad trapperne mod Sacre Coeur. Her kan du allerede begynde at nyde udsigten. Men hvis du har en god kondition, bør du tage en tur op til den offentlige bænk i Paris med den bedste udsigt. Du finder den i krydset mellem rue Saint-Vincent og rue de la Bonne, 75018 Paris. Nyd udsigten og solnedgangen uden at blive forstyrret af alt for mange turister og køl ned i den knap så varme aftenluft.  

Rue Saint-Vincent, 75018 Paris har reputation er være det mest "Instagrammable spot" i Paris.

Photo 1. Instagram @sopurple.di, 2. @glace_bachir 3. @antoineetlili, 4. Pinterest

Hej, jeg hedder Monika og jeg fortæller her om Paris, Frankrig og lidt andet. Jeg er også ejeren af Petit Cadeau, en dansk webshop med et fransk hjerte som støtter mindre franske mærker stiftet af kvindelige designere. 

                TODAY´S PHOTO
photo:@pinterest

SHOP FRENCH BAGS FOR SUMMER

Blok print weekendtaske

LISTEN TO MY PLAYLIST

Songs about Paris
French songs for summer days

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 Petit Cadeau Copenhagen
magnifiercrossmenuchevron-down